Eerste Uitvaartbeurs Flevoland - 8 Oktober 2016

Goed bezochte eerste Uitvaartbeurs Flevoland

Zaterdag 8 oktober werd de eerste Uitvaartbeurs Flevoland, met als thema ‘Afscheid is Onsterfelijk’, in De Meerpaal gehouden. De kleine duizend bezoekers konden zich door de zestig standhouders laten informeren over de traditionele en hedendaagse mogelijkheden rondom een uitvaart.

Het aanbod was heel divers, van bloemen tot video en van lijkwade tot sieraden. De gemeente was ook aanwezig om vragen te beantwoorden over alle wettelijke regels voor wat betreft begraven worden. Rouwvervoer op verschillende manieren. Een Opbaarchalet stond opgebouwd. Dit biedt de mogelijkheid voor mensen die thuis niet kunnen of willen opbaren om dat wel bijv. in de tuin of grote schuur te doen. Kisten in allerlei variaties. Karin Hofstede van Volatus Uitvaartzorg: “Een van de standhouders had een kist meegenomen waarin de bezoeker mocht gaan liggen. Geheel tegen onze verwachting in zijn er veel mensen geweest die dat ook gedaan hebben.”

Tijdens de beurs werden er doorlopend demonstraties verzorgd en werden er seminars gegeven. Femke Verhoef: “Bezoekers vonden het fijn om na een rondje standhouders aan te kunnen schuiven bij een lezing of seminar. Het uitdiepen van een bepaald onderwerp werd als prettig ervaren.”

Karin Hofstede: “We hebben veel positieve reacties ontvangen van bezoekers en van standhouders. En dat is mooi. Wij hebben de Uitvaartbeurs Flevoland tenslotte voor hen georganiseerd. Standhouders hebben ons complimenten gegeven over de organisatie en aangegeven dat zij goede gesprekken hebben gevoerd. Dat het bezoek oprecht geïnteresseerd was. En bezoekers vonden het op hun beurt zo fijn dat het aanbod standhouders zo veel en gevarieerd was. Zij waren verwonderd over de vele mogelijkheden die ze gezien hebben, genoeg stof tot napraten.“

De volgende Uitvaartbeurs Flevoland, een initiatief van Volatus Uitvaartzorg in samenwerking met StudioTof!, zal over drie jaar worden gehouden.

In de media:

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/140412/dronten-uitvaartbeurs-toont-de-laatste-trends-voor-de-laatste-reis

https://www.flevopost.nl/nieuws/dronten/464488/jong-en-oud-bezoekt-eerste-flevolandse-uitvaartbeurs.html

http://dedrontenaar.nl/algemeen/svera-koens-uit-dronten-probeert-de-verbinding-te-leggen-met-overledenen

http://dedrontenaar.nl/zakelijk/video-tegen-de-duizend-bezoekers-bij-eerste-flevolandse-uitvaartbeurs-in-dronten

http://topnop.nl/Prikbord.aspx?pid=923